Защитникът на Барселона Томас Вермаелен сравни възстановяването си със спечелването на требъла през миналия сезон.

29-годишният белгиец направи дебюта си за каталунския колос едва в последния шампионатен мач с Депортиво Ла Коруня, тъй като трябваше да стои в лазарета 9 месеца заради некадърни лекари.

"Чувствам се добре и във форма. Чувствах се добре още в последните седмици на миналия сезон и това лято имах възможността да участвам в предсезонната подготовка. Нещо, което не ми се беше случвало от 2013 година насам", заяви Вермаелен.

"Миналата година беше най-трудната в моята кариера. беше много сложно, защото имах операция. Но сега отново играя, това е като мой личен требъл, моята голяма победа."

"Не очаквам да съм сред титулярите за мача срещу Севиля за Суперкупата на Европа. Трябва да съм реалист. Сега важното е да подобрявам представянето си."

"Жерард Пике е най-близко до мен на терена. Той е този, който ми помага най-много. И другите играчи са страхотни, но Пике е човекът, с когото имам най-голям контакт."

"Луис Енрике е треньор, който обича да комуникира. Той винаги изразява мислите си. Педро? Той е чудесен играч и се надявам да остане."

"Всичко което знам са слуховете, които се пускат за него. Той има малшанса да бъде в един отбор с трима нападатели от най-висока класа - Лионел Меси, Неймар и Луис Суарес", добаави Вермаелен.