Полузащитникът на Барселона Иван Ракитич изненадващо заяви, че да играеш с най-доброто нападателно трио в света изобщо не е лесно.

През миналия сезон Лионел Меси, Неймар и Луис Суарес реализираха рекордните 122 гола във всички турнири, извеждайки Барселона до исторически втори требъл - нещо, което никой друг отбор не е правил.

"Мнозина твърдят, че е много лесно да играеш с тях тримата, но аз не съм съгласен с това", каза Ракитич, цитиран от вестник "Марка".

"Те са футболисти от съвсем различно ниво и ако играеш за тях то е защото самите те са си го заслужили. Но това далеч не означава, че е лесно."

"Ако трябва да тичам 5000 километра за един от тях, за да блесне, ще го направя. Всички ние го правим."

"Всички отбори биха се радвали да имат Лео в редиците си, но за щастие той е при нас и ние ще се грижим за него колкото се може по-добре. Той прави неща, които никой друг не може да стори. Ние можем да му улесним живота."

"Толкова е хубаво, че можем да добавим още три трофея тази година - Суперкупата на УЕФА, Суперкупата на Испания и световната клубна титла."

"Севиля се подсили много добре и на нас ще ни бъде трудно срещу тях. Познаваме се много добре. Познавам Унай Емери, той ще подготви тима си. Но и ние ще сме подготвени", увери хърватинът.