Фиорентина постигна победа с 2:1 над Барселона в среща от приятелския турнир Интернешънъл Чемпиънс Къп.

Мачът се проведе на стадион "Артемио Франки" във Флоренция, а резултатът е меко казано изненадващ.

С тази победа на практика Пауло Соуса дебютира по отличен начин начело на "Виолетовите".

Гостите от Барселона бяха без Лео Меси, Неймар, Хавиер Масчерано и Дани Алвеш, но въпреки това Луис Енрике бе пуснал достатъчно класен състав.

Младокът Бернардесчи съсече гостуващия тим още в 4-ата минута, след като засече с глава прекрасно центриране на Борха Валеро.

В 12-ата минута отново младежкият национал на Италия се разписа и така удвои аванса на своя тим. 

При втория гол Хоакин намери своя съотборник пред малкото наказателно поле и от близка дистанция талантът, който пропусна почти целия минал сезон заради травма, прати топката в близкия ъгъл.

В 17-ата минута Суарес върна един гол, след като бе намерен от Ракитич в наказателното поле и с удар по земя от близка дистанция реализира.

Малко преди края на полувремето уругваецът бе изведен очи в очи с вратаря на Фиорентина, но неговият удар бе неточен и така пропиля уникален шанс да изравни.

След почивката Фиорентина започна активно и Роси пробва удар от 25 метра малко след подновяването на играта, но за негова жалост това не бе гол.

В 55-ата минута Мунир бе на косъм от гола, след като насочи топката с глава към долния десен ъгъл, но стражът на Фиорентина се намеси отлично.

Малко след това удар на Роси от състава на домакините премина на сантиметри покрай гредата, а в 63-ата минута пък Татарушану отрази много опасен удар на Суарес, а след това Родригес се намеси и блокира опита на Педро да вкара при добавката. 

До края на мача и двата тима имаха възможности за гол, но попадения не паднаха.

Фиорентина - Барселона 2:1
1:0 - Бернадески (5)
2:0 - Бернадески (12)
2:1 - Суарес (17)

Съставът на Барса:Тер Стеген, Пике, Вермаелен, Алба, Бускетс, Рафиня, Иниеста, Ракитич, Суарес, Роберто, Педро (като резерви влязоха Масип, Бартра, Гумбау, Ел Хадади, Сандро)