Треньорът на Барселона Луис Енрике продължава да твърди, че иска да има Педро Родригес в състава си. 

Футболистът е спряган много сериозно за преминаване в Манчестър Юнайтед, като очакванията са съвсем скоро сделката да стане факт. 

Въпреки това според наставника испанският национал би бил полезен на отбора, макар и да е ясно, че не може да се надява на титулялно място. 

„Педро е футболист от най-високо качество и той е показал в клуба и в националния отбор своите възможности. Като треньор аз бих искал той да остане. От моя страна желанието ми не се е променило. Новите биха могли да дойдат от него” заяви специалистът, който е доволен от подготовката до момента. 

„Смятам, че от колективна гледна точка, се справихме много добре. Има някои неща, които трябва да подобрим в защита, но като цяло подготовката премина според очакванията. Играчите знаят какво трябва да подобрят и мисля, че това се видя в някои мачове, така че съм доволен. Все пак остава да се справяме по-добре, когато съперникът пренесе топката в нашата половина” добави той. 

„Неймар и Меси са в по-добро състояние, отколкото миналата година по това време и са готови да запишат минути за Суперкупата. Така или иначе на този етап няма как играчите да са в оптимално състояние. Все още не съм решил кой ще бъде на вратата за предстоящите двубои, но на когото и да заложа, ще се справи добре и феновете могат да бъдат спокойни” каза още Енрике.