Диего Симеоне беше предупредил преди няколко седмици: "Виждам опасност следващото първенство да е подготвено, за да го спечели "Реал" Мадрид!"

Изказването на треньора на "Атлетико" тогава ни се стори малко пресилено. Но само след 4 официални мача на "Барса" (2 за Суперкупата на Испания, 2 в Примера), вече можем да потвърдим, че Симеоне е бил прав. Защото съдийските отсъждания безсрамно ощетяват "Барса".

Срещу "Малага" на "Ноу Камп" видяхме пореден "рецитал" на съдията. В този случай не беше роден в Мадрид, но живее в столицата, където работи в армията, по-специално в пехотата.

Хайме Латре сбърка така, че е трудно да се помисли, че в този случай става дума просто за грешки. Двете чисти дузпи (едната за игра с ръка, другата за фаул срещу Луис Суарес) и анулираният гол на Суарес за бутане на защитника, бяха отсъждания, които явно ощетиха "Барселона".

Все още е твърде рано за официални действия в тази насока от страна на клуба. Но не трябва да се стои мълчаливо. Защото е очевидно от видяното, че "Барса" трябва да играе много по-добре от съперниците си, за да побеждава. И то много, много, много по-добре. Нещо, което навремето отбеляза и Пеп Гуардиола.

За щастие "Барселона" е способен да преодолее тези ситуации и да печели напук на обстоятелствата. Както стана срещу "Малага" с гол на Вермаелен! Още три точки, но остава усещането, че този сезон ще бъде много трудно да се спечели тази лига, ако съдийството не се подобри.

Луис Маскаро
зам.-директор на в. "Спорт" (Барселона)