Бившата бразилска звезда Леонардо бе доста критичен към капитана на "Селесао" и нападател на испанския шампион Барселона Неймар.

Според него 23-годишният стрелец още не е достатъчно зрял, за да бъде големият лидер на представителния тим, на своята родина.

Младокът бе избран за капитан от Дунга, но често е критикуван, че доста често реагира твърде емоционално, което е непривично за един лидер.

Неймар бе изгонен по време на мача с Колумбия от групите на Копа Америка след спречкване с Джейсън Мурийо и в последствие бе наказан за цели четири мача, и така пропусна остатъка от турнира.

"Неймар е страхотен играч, но той не трябва да бъде големия лидер и капитан на Бразилия, така че ще бъде добре лентата да бъде махната от ръката му", обяви Леонардо пред "SporTV".

"Aз го критикувах много, когато той играеше в Бразилия, но определено има сериозен напредък в неговата игра, тъй като в момента той може да играе много по-добре дори когато топката не е в краката му. Преди време той не изпълняваше свободни удари, а сега се справя доста добре при тях. 

"Цялата работа е такава, че той не е достатъчно зрял, за да бъде лидер на "Селесао", обяви бившият футболист на Милан.