Барселона още не може да се отърси от шока след контузиите на Лионел Меси и Андрес Иниеста. В отсъствието на големите двигатели в играта каталунците загубиха с 1:2 гостуването си на Севиля. 

Тимът на Луис Енрике се скъса да пропуска пред вратата на домакините, а на всичкото отгоре Луис Суарес, Неймар и останалите нападатели на Барса изпочупиха гредите на ст. “Рамон Санчес Писхуан”. 

За статистиката Микаел Крон-Дели даде аванс на Севиля в началото на второто полувреме, а после асистира за второто попадение, дело на Висенте Ибора. Неймар върна шансовете на каталунците с гол от дузпа, но след това Серхио Рико буквално заключи вратата си. 

Така Барселона допусна втората си загуба от началото на сезона и е на трето място с 15 точки, докато Севиля вече е 10-ти с втори успех в Ла Лига и актив от 8 точки. 

Двата отбора започнаха срещата на изключителни ниво и без никаква мисъл за защитна игра. Домакините имаха няколко ранни възможности пред вратата на Каудио Браво, който се завърна в игра след лечение на контузия. 

Барса обаче постепенно пое контрола върху топката и в 23-та минута трябваше да поведе в резултата. Неймар стреля в гредата от свободен удар. Топката се отклони в гърба на вратаря Серхио Рико и пак се удари в гредата, за да се разходи по голлинията. Гол обаче не падна. 

Четири минути Луис Суарес също попадна на стрелкова позиция след центриране отляво, но не успя да намери топката. Канибала се справи далеч по-добре в 39-та минута, когато стреля изключително технично от границата на наказателното поле, но топката пак не пожела да прониже целта и кацна на гредата. 

Двата отбора продължиха с открития футбол и през второто полувреме, като още в първите минути размениха по едно опасно положение. 

В 53-та минута обаче Севиля откри. КЕвин Гамейро навърза трима защитници на Барса по дясното крило и пусна остър пас по земята към далечната греда. Там дебнеше Крон-Дели, който пред опразнената врата нямаше как да сбърка - 1:0 за Севиля. 

Пет минути по-късно домакините удариха за втори път. Крон-Дели отново беше замесен в гола. Датчанинът центрира отляво, а Ибора и Гамейро изскочиха зад защитата на Барса. Ибора все пак първи стигна до топката и с глава матира Клаудио Браво за втори път. 

До края на срещата Барса натисна, но Серхио Рико вършеше чудеса от храброст на вратата на Севиля. В 69-та минута Луис Суарес поиска дузпа за задържане в наказателното поле, но такава бе дадена 4 минути по-късно. Тогава резервата Сандро Рамирес стреля към вратата, а Тремулинас спря топката с ръка. Неймар не трепна от бялата точка и направи 1:2.

Натискът на Барса продължи, но Рико не спираше да спасява ударите на каталунците. Дори и той обаче бе безпомощен в 80-та минута, когато Суарес намери Сандро Рамирес на границата на вратарското поле, но младокът стреля в гредата. 

До края каталунците не спираха да търсят поне изравнително попадение, но по всичко изглеждаше, че това просто не е техният ден. 

Севиля - Барселона 2:1

1:0 Гамейро 53'

2:0 Ибора 58' 

2:1 Неймар 74'-д

Севиля: Рико, Коке, Андреоли, Колоджешак, Тремулинас (89 - Мариано), Криховяк, Н’Зонзи, Крон-Дели, Ибора (70 - Рейес), Витоло, Гамейро (72 - Йоренте)

Барселона: Браво, Роберто, Пике, Матийо (60 - Алвес), Алба, Ракитич, Бускетс, Масчерано, Мунир (60 - Рамирес), Неймар, Суарес