Легендата на Барсерона и холандския футбол Йохан Кройф заяви, че Кристиано Роналдо е голям голмайстор, но това не го прави голям футболист. Така той отново се включи в дебата кой е по-добър измежду португалеца и Лео Меси. 

„Кристиано е един голям голмайстор, но той никога няма да бъде отборен играч. Той не е голям футболист. Това са различни неща“ сподели Кройф.

„Аз винаги съм харесвал футболисти, които притежават техника. Меси е много повече отборен играч. Той подава, асистира, играе за отбора. Меси е голям футболист, а не голмайстор. За мен има голяма разлика между това да си реализатор и голям играч. Трудно е за обяснение, но така го усещам“ добави холандецът.

„Няма никаква въпросителна относно това кой ще спечели Златната топка. Никой не е на нивото на Меси. Трябва да я дадат на него! Разбира се, че виждам разлика между тази Барселона и предишните. Това обаче е мое мнение, а на критика. В състава има различни футболисти.“

„За мен винаги на първо място е отборът. За това Шави за мен завинаги ще остане един от най-добрите футболисти на Барселона. Той винаги е поставял отбора на първо място в играта си. Винаги се е отдавал на отбора“ каза още Йохан Кройф.