Защитникът на Барселона Дани Алвес записа през уикенда своя мач №600 за испански отбори. Това съобщава той в своята официална страница в интернет, макар че според други данни да му трябват още 3 двубоя, за да достигне до тази граница. 

Бразилецът, който се наслади на блестяща кариера и продължава да бъде солидна фигура в отбора, направи това при 1:2 на „Рамон Санчес Писхуан” в Севиля, където именно започна всичко. 

Той пристигна при андалусийци през 2003-а и се превърна бързо в основен играч на отбора, като бе част от успехите и трофеите, които той спечели в средата на миналото десетилетие. 

Алвес изигра общо 249 срещи за отбора, като 175 бяха в първенството, 27 за различни други домашни турнири и 47 в Европа. Общо той спечели общо 5 отличия с тима, преди през 2008-а да премине в Барселона. 

Последваха още 351 двубоя за каталунците (223 в първенството, 48 за различни домашни турнири и 80 в Европа), като за този период бе част от състава, грабнал цели 20 купи.  

През лятото бе обявил, че ще напусне, след като договорът му изтече, но в крайна сметка се договори за контракт за още два сезона и продължава да бъде част от състава.