Полузащитникът на европейския първенец Барселона Хавиер Масчерано страда, докато упражнява професията. Това призна самият той.

"Един мач за мен е 90 минути страдание, защото съм напълно фокусиран да не допусна и една грешка", разкри аржентинецът пред списание "Паненка".

"Имам предвид, че не съм съгласен с много футболисти, когато казват "излизам на терена е се наслаждавам на играта". Не, не излизам, за да се наслаждавам. Забавлявам се на тренировките, когато се уча. Но не се забавлявам на терена, по време на 90-те минути на официален мач."

"Ако не бях преминал от полузащитата към защитата в Барселона, навярно вече нямаше да съм в клуба. Да играя в средата на терена за Барса щеше да бъде почти невъзможно."

"Ролята на централен защитник не е обичайната ми позиция и на нея страдам повече. Но пък вече се чувствам като централен бранител. Когато съм пускан в халфовата линия, гледам на това като на награда и се забавлявам малко повече."

"Когато Пеп Гуардиола ми каза, че за да запазя шансовете си да бъда титуляр в отбора, трябва да премина в защита, аз разбрах, че няма друг начин. Стана ми ясно, че това, което съм донесъл на Барселона не е достатъчно да остана в клуба, ако действам само в полузащитата", добави Масчерано.