Барселона има план за селекцията си през зимата и следващото лято и на едно от челните места в списъка на техническия директор Роберт Фернандес, е Марко Ройс от Борусия Дортмунд. 

Според „Ел Мундо Депортиво“ каталунците отдавна са хвърлили око на германския национал и вярват, че могат да постигнат споразумение за привличането на футболиста. 

Счита се, че Ройс може да бъде взет за около 30 милиона евро, като самият футболист би приел да дойде в отбора, тъй като е много близък с вратаря Марк-Андре тер Стеген, с когото редовно си разменят съобщения. 

Роберт Фернандес има списъка от набелязани играчи за зимата и лятото на следващата година, като 26-годишният играч попада във втората група. Той има договор с Борусия до 2019-а, но се счита, че той не би бил проблем за осъществяването на трансфера. 

Преди време Ройс бе спряган и като цел на Реал Мадрид. През това лято той започна много силно сезона, като вкара 6 гола в първите 6 мача на отбора, но след това се контузи и бе извън терените за около месец.