Барселона сдъвка и изплю Реал Мадрид насред “Сантяго Бернабеу”. Каталунците победиха с 4:0 големия си противник и продължават да бъдат на върха с 30 точки, с 6 повече от мадридистите. 

Луис Суарес вкара два гола, а по веднъж се разписаха Неймар и Андрес Иниеста. През втората част на терена се появи и Лионел Меси, който беше в основата на четвъртия гол. 

Хората на Рафаел Бенитес към не показаха дори част от това, на което са способни. Единственото запомнящо се действие на Кристиано Роналдо пък бе страхотен пропуск в средата на второто полувреме. Стражът на Барса Клаудио Браво пък отчая със спасяванията си Хамес Родригес и Карим Бензема. В края на мача пък Иско получи директен червен картон. 


Двата отбора излязоха на терена под звуците на френския химн “Марсилезата”, а от един от секторите беше спуснато френското знаме. Всичко това в чест на починалите при терористичните атентати в Париж преди седмица. 

Двубоят започна с превъзходство за каталунците, които още в 5-та минута можеха да поведат в резултата след комбинация между Луис Суарес и Неймар и неточен удар на бразилеца. 

Две минути по-късно Кристиано Роналдо проби по дясното крило и центрира прострелно към малкото наказателно поле, но Клаудио Браво успя да избие пред погледа на Карим Бензема. 

В 11-та минута Барса смълча трибуните на “Сантяго Бернабеу”. Каталунците приспаха противника си с къси подавания, след което Серхи Роберто изскочи от дълбочина и изведе Луис Суарес. Канибала намери топката на външен фалц и направи 1:0.

Така уругваецът сложи край на серията на Кейлор Навас от 885 минути без гол на “Сантяго Бернабеу”. За последно Фернандо Торес вкара на Навас в Мадрид - през януари. 

По-добрата игра на Барса продължи и в 25-та минута Серхи Роберто стреля силно над гредата от чиста позиция. Вторият гол обаче не закъсня. В 39-та минута Андрес Иниеста пусна перфектен пас към Неймар, който заедно с Луис Суарес изскочиха сами срещу Навас. Бразилецът обаче реши да действа сам и с удар под плонжа направи 2:0. Така Неймар вкара своят гол №250 в кариерата си, а е едва 23-годишен. Попадението му бе 11-то в последните 8 мача. 

В 45-та минута кошмарът за Реал можеше да се задълбочи, след като Барса беше близо до трети гол. Неймар се подигра със защитниците на Реал по лявото крило, след което даде на Суарес на малкото наказателно поле. Ударът на уругваеца беше избит от Пепе от голлинията, а при добавката и ударът на Ракитич бе блокиран.

Футболистите на Рафаел Бенитес започнаха по-добре второто полувреме, но пропуски в началните минути направиха Марсело и Хамес Родригес. 

Барса обаче пак удари със замах. В 53-та минута Неймар и Иниеста разцепиха защитата на Реал с двойно подаване. Топката попадна на деснячката на халфа, който с мощен шут под гредата направи 3:0. Малко след това в игра се появи и Лионел Меси, който замени Иван Ракитич. Феновете на “Бернабеу” пък изригнаха със скандирания “Флорентино вън!”. 

Присъствието на Меси на терена успокои играта на Барса, а аржентинецът дори можеше да се разпише малко, след като се появи.

Кристиано Роналдо пък направи първото си смислено отиграване в мача в 68-та минута. Португалецът беше изведен сам срещу Клаудио Браво след пас на Гарет Бейл и пробва да мушне топката над него. Браво обаче успя да избие с ръка, а в последствие и с глава. 

В 74-та минута Лео Меси събра около себе си петима играчи на Реал, след което изостри атаката със страхотен пас. Серхи Роберто изведе с едно докосване Луис Суарес, който с лекота направи 4:0. Малко след това Андрес Иниеста беше заменен от Мунир Ел Хадади, а феновете на Реал наградиха испанския национал с мощни овации на крака. 

Карим Бенчема можеше да вкара поне почетен гол за Реал, но ударът му с глава бе спасен от направилия страхотен мач на Клаудио Браво. В 84-та минута нервите на Иско не издържаха и халфът изрита зверски в коляното Неймар. Очаквано, Иско получи директен червен картон. 

Каталунците продължиха да мачкат в търсенето на 5-ти гол. Резервата Мунир Ел Хадади обаче направи два невероятни пропуска, с което спести още повече унижение за Реал. Домакините пък бяха отчаяни от нови спасявания на Браво, включително след удар на Роналдо с глава в 89-та минута. 

Реал Мадрид - Барселона 0:4

0:1 Луис Суарес 11'

0:2 Неймар 39'

0:3 Андрес Иниеста 53’

0:4 Луис Суарес 74 

Реал Мадрид: Навас, Данило, Варан, Рамос, Марсело (59 - Карвахал), Хамес (56 - Иско), Кроос, Модрич, Бейл, Бензема, Роналдо

Барселона: Браво, Алвеш, Пике, Машчерано (27 - Матийо), Алба, Бускетс, Роберто, Ракитич (56 - Меси), Иниеста (77 - Мунир), Суарес, Неймар