Нападателят на Барселона Неймар ще се превърне в третия най-добре платен футболист в света, когато подпише новия си договор с каталунците, твърди „Марка”. 

Счита се, че това ще се случи до края на 2015-а година, като според условията бразилецът ще получава чисто по 15 милиона евро на сезон. Така повече от него ще взимат единствено Лео Меси и Кристиано Роналдо. 

Очаква се клаузата за предварителното разтрогване на контракта да бъде увеличена, като в момента е 180 милиона евро. Това е и един от последните въпроси, по които все още не е постигнато споразумение. 

През тази седмица техническият директор  на Барса Роберт Фернандес изрази увереност, че новият договор на Неймар ще бъде подписан и според испанското издание това ще се случи съвсем скоро, като срокът ще бъде удължен от 2018-а до 2021-а година. 

Каталунците са твърдо решени да задържат нападателя, който играе все по-силно за тима и затова са готови на всякакви компромиси, като дори информациите за недоволството от големите данъци, няма да ги спрат да изпълнят намеренията си.