Първенецът на Испания и Европа Барселона спешно търси спонсор, на чието име да прекръсти стадион "Ноу Камп".

Според каталунския вестник "Спорт" ръководството на най-силния отбор в света дори е ангажирало американска агенция да намери подходящ платежоспособен спонсор най-късно до октомври 2016 година.

Все още не е ясно в какви финансови параметри ще бъде евентуалният мега договор. Според проекта "Espai Barca" разширяването на стадион "Ноу Камп" ще струва близо 600 милиона евро, като 1/3 от сумата трябва да бъде осигурена именно от незнайния спонсор.

Ако се намери такъв, "Ноу Камп" е пред смяна на името си. Припомняме, че през 2013 година Барса скъса с традициите и за първи път от 111 години на фланелките на тима се появи име на спонсор. Преди това клубът бе сключил благотворителен договор с УНИЦЕФ, който още е в сила.

Контрактът с Qatar Airways беше сключен за срок от три години и той осигурява на клуба 96 милиона евро. Авиокомпанията е готова да удължи сегашния с още 3 години до 2018/2019 г. срещу 50 млн. евро на сезон, или общо 150 милиона. Смята се, че Барса иска повече пари от катарците, за да продължи сътрудничеството си с тях. 

Желанието на "блаугранас" било да се намери спонсор, който да налива по около 100 милиона евро на година, какъвто е случаят с германския концерн "Адидас" и Манчестър Юнайтед.