Суперзвездата на Барселона Лео Меси бе избран за най-добър играч и най-добър нападател в Примера дивисион за миналия сезон. 

Аржентинецът взе двата най-престижни приза на специална гала-вечер, след като помогна на каталунците да постигнат требъл и само в първенството се отчете с 43 гола и 18 асистенции. 

Той е определен за №1 в Лигата за 6-и път в 7-годишната история на отличието, като единствено през миналата година призът отиде при Кристиано Роналдо. 

Като цяло Барса спечели 5 от 9-те награди, след  като Луис Енрике стана най-добър треньор, Клаудио Браво най-добър вратар, а най-добър играч от латинска Америка – Неймар. 

Реал се утеши с 3 отличия, като Серхио Рамос и Хамес Родригес взеха наградите за най-добър защитник и най-добър халф, а Кристиано Роналдо се утеши с приза за любимеч на феновете, като не присъства на церемонията. 

За най-добър африкански играч бе избран Софиан Фегули от Валенсия. 

„Посвещавам тази награда на моя син Тиаго. Когато излизам от къщо той винаги се ядосва и ми казва „отново отиваш да вкарваш“ заяви Меси, който получи наградата си от мотоциклетния състезател Марк Маркес.