Валенсия измъкна 1:1 от Барселона у дома и спря победната серия на каталунците. Шампионите доминираха, но пропуснаха много положения и в крайна сметка загубиха две точки. Те остават на върха с 34, но вече само с 2 пред Атлетико и с 4 пред Реал Мадрид. 

Новният треньор на Прилепите Гари Невил бе на трибуните и видя как отборът му успя да стигне до престижно равенство с гол малко преди края. Точката обаче не подобри особено позицията на тима, който е 7-и с 20 точки, но след утрешните мачове вероятно ще се смъкне в подреждането. 


Барса очаквано установи контрол върху топката още от началото и в 5-ата минута Меси засече центриране на Неймар, стреляйки малко над целта. Малко след това бразилецът бе изведен зад защата на домакините, но прати топката над гредата и пропусна отличен шанс. 

Каталунците не спираха да атакуват, но футболистите на Валенсия се бранеха добре и в следващите минути чистите положения липсваха, въпреки че Неймар бе неудържим. Пробивите и подаванията му обаче не бяха оползотворявани. 

В средата на първата част отново той създаде положение и Меси стреля, но право във вратаря. В 31-ата минута домакините поискаха дузпа за нарушение на Пике срещу Де Паул, но реферът замълча. 

Последва опасен удар на Суарес, а и Неймар малко след това не успя да вкара. Натискът на Барса обаче ставаше все по-сериозен и малко преди паузата самоотвержена намеса на Сантос предотврати попадение. 

След паузата ситуацията не се промени и просто изглеждаше въпрос на време да се стигне до гол и това стана в 59-ата минута. Суарес започна всичко от централната зона, след което Меси му върна, уругваецът удържа натиска на Абденур и след това вкара с мощен удар. 

Изглеждаше, че този гол ще донесе очакваната развръзка, тъй като домакините продължаваха да изглеждат твърде беззъби в предни позиции. В същото време обаче Барса знаеше, че трябва да стигне до второ попадение, за да си гарантира трите точки. 

В 75-ата минута Неймар набра скорост с топка в краката, смени рязко посоката и стреля, а топката профуча на сантиметри от гредата. 

Домакините отговориха в 79-ата минута, когато отнета топка от Бускетс даде възможност на Бакали да получи пространство и да стреля от границата на наказателното поле, но го направи слабо и за Браво нямаше големи проблеми. Това бе първият точен удар към вратата на Барса. 

Изглеждаше, че гостите ще докопат победа, когато в 86-ата минута Валенсия изравни. Пако Алкасер овладя дълга топка на границата на наказателното поле, обърна се и я поднесе на пътя на Санти Мина, който със силен удар реализира за радост на феновете на „Местая“. 

Попадението шокира гостите, които стигнаха единствено до ситуация в добавеното време, когато ударът на Меси от границата на наказателното поле, бе спасен сигурно от Жауме Доменеч. 

Валенсия – Барселона    1:1

0:1    Суарес    59
1:1    Санти Мина    86

Валенсия: Доменеч, Весо, Сантос, Абденур, Гая, Данило, Парехо, Енцо Перес (73 Бакали), Санти Мина (88 Карлос Хил), Де Паул (83 Пиати), Алкасер
Барселона: Браво, Дани Алвес, Пике, Масчерано, Алба, Бускетс, Ракитич, Иниеста, Неймар, Меси, Суарес