Легендата на Ливърпул Джейми Карагър посети лагера на Барселона, където се срещна с момчетата на Луис Енрике. Той даде интервю за официалния сайт на каталунския колос, в което говори за бившия си съотборник Луис Суарес.

"Суарес винаги е бил фантастичен футболист, но в Барселона той премина на едно още по-високо ниво. В Ливърпул бяхме наясно колко е добър, но той трябваше да го покаже и в Шампионската лига", сподели Карагър.

"Сега той е един от най-великите играчи в световния футбол. Човек се чуди колко гола може да отбележи Луис в края на сезона. Той навярно трябва да се цели в 50 попадения."

"Що се отнася до Хавиер Масчерано, той играе на различна позиция, в сравнение с времето му в Ливърпул. Той изгради силна връзка тип "Крачун и Малчо" с Пике в центъра на защитата. Той е много агресивен и понеже е бил полузащитник, може да подава топката от защитната линия. А това е нещото, което искат в Барселона."

"Нападателното трио на Барса е съставено от играчи, които не са егоисти. Те винаги се опитват да си подават един на друг. Вкараха седем гола на Валенсия, но можеха да реализират 10 или 12 гола, ако бяха малко по-егоистични и безмилостни."

"Най-добрият в отбора на Барса е Меси, но това е нещо очевидно. Затова бих посочил Иниеста, ако нямам право да избера Меси. Андрес е фантастичен играч и човек. Изглежда много смирен. Не говори излишно. Иниеста и Шави винаги са били любимите ми играчи на Барселона", добави експертът Джейми.