Атомните триота на испанските грандове Реал Мадрид и Барселона, съответно Карим Бензема, Гарет Бейл, Кристиано Роналдо (BBC) и Лео Меси, Луис Суарес и Неймар (MSN), се представят зашеметяващо от началото на сезона в Европа и слагат в малкия си джоб останалите нападатели.

И това при положение, че уелският национал получи поредната си травма, а петкратният носител на Златната топка не игра два месеца заради контузия.

Авторитетното издание Marca изчисли, че MSN е вкарало общо 76,2% от головете на Барса във всички турнири, или иначе казано 80 от общо 105. BBC пък е било точно в 75,6% от попаденията на Реал. Или 65 от всички 86 през настоящата кампания.

Двата тризъбеца са без абсолютно никаква конкуренция и в големите вътрешни първенства на Стария континент. В Примера дивисион MSN е вкарало 47 гола от всички 54 на Барса. Показателите на BBC са 50 от 64, а трети в таблицата са Златан Ибрахимович, Анхел Ди Мария и Единсон Кавани с 39 от общо 61 попадения на ПСЖ в Лига 1.

В таблицата вижте най-добрите нападателни тризъбци в Европа:

Заб.: Под името на футболиста са изписани броят му голове, а в края всички попадения на отбора, реализирани във вътрешното първенство.

Таблица на най-добрите голмайстори във вътрешните първенства:

Съпоставка между BBC и MSN във всички турнири: