Универсалният футболист на Барселона Хавиер Масчерано сподели, че не вижда възможност да завърши кариерата си на стадион "Ноу Камп".

"Не мисля, че ще завърша кариерата си в Барселона. Ще дойде момент, в който няма да мога да играя на нужното ниво за Барса заради напредването на възрастта си, най-вече във физическо отношение", коментира аржентинецът.

"Да играеш между 60 и 70 двубоя на сезон не е лесно. И ще дойде време, в което ще трябва да играя за отбор, който да отговоря повече на физическото ми състояние. Но нека видим още колко време мога да давам максимума си."

"Разбира се, че има вероятност да се върна в Аржентина. Гледам местния футбол и съм наясно, че трябва да си в добра форма, за да играеш там. Но в Аржентина има много по-малко мачове, отколкото в Испания и това е голямо предимство, когато остаряваш."

"В главата ми стои възможността да се върна обратно в родината си. Няма да се завърна, ако не съм готов да играя на нужното ниво. Ще зная дали ще съм в състояние да поддържам високите стандарти", добави Масчерано.