Халфът на европейския клубен шампион Барселона – Серхио Бускетс, хвърли в паника всички на "Ноу Камп", заявявайки, че само двама души могат да го накарат да напусне.

На първо място това е жена му, а на второ Пеп Гуардиола, който го наложи в състава на каталунците. От новия сезон треньорът на Байерн Мюнхен поема богаташите от Манчестър Сити и световните медии всеки ден излизат с новини, че тактикът е готов на всичко да вземе испанския национал на "Етихад".

"Вече казах, че само двама души могат да ме накарат на променя решението си да не напускам Барселона. На първо място, това е жена ми. Но тя е щастлива тук, така че едва ли ще имам проблеми в личен план".

"В спортен план това се явява Гуардиола. Дължа му много и за мен ще бъде огромна чест отново да играя под негово ръководство. Но той е наясно, че моят клуб е Барселона, в същото време това е и неговият клуб. Знае, че това е най-доброто място за мен и не мисля, че ще ме помоли да напусна", заяви Бускетс пред ESPN.

"Надявам се, когато завършва кариерата си, да остана в историята като невероятен отборен играч, който е постигнал големи успехи и е спечелил много титли. Искам да се присъединя към играчите, които са станали легенди", добави 27-годишният халф.