Крайният бранител на Барселона Дани Алвеш отново е свързван с преминаване в друг клуб. Според вестник "Мундо Депортиво" кариоката може да отпраши за Китай.

Причината: след включването на Алеиш Видал в състава на каталунския гигант, 32-годишният Алвеш често сяда и на пейката, което не му е по вкуса.

Кандидати за неговия подпис не липсват. След трансферната сага покрай него през миналата година, по всичко личи, че случаят ще се повтори и тази пролет.

Този път обаче слуховете придобиват съвсем конкретни размери. Според каталунския вестник китайски клуб предлага на Алвеш 12 млн. евро годишна заплата - с цели 5 милиона евро над сегашното му възнаграждение.

Името на азиатския клуб не се споменава, но в материала се допълва, че ръководството на Барса е готово да продаде бека. Той обаче се дърпал...

Договорът на бразилеца с първенеца на Испания, Европа и света изтича през лятото на 2017 година. Трансферният прозорец в Китай затваря на 26 февруари, а тайнственият клуб предлага на Дани контракт за три сезона.