Барселона счупи рекорда на Испания за най-много последователни мача без загуба, след като завърши 1:1 в гостуването на Валенсия в реванш от полуфиналите на Купата на Краля. Младокът Вилфред Каптум изравни в края, с което каталунците подобриха рекорда на тима на Пеп Гуардиола от 2011 година и вече са в серия от 29 мача без загуба - 23 победи и 6 равенства.

Двубоят беше абсолютно протоколен, след като Барса разпердушини противника си със 7:0 в първия мач и Луис Енрике имаше лукса да си позволи да използва експериментален състав. 

Треньорът на Валенсия Гари Невил пък продължи да лази по нервите на феновете на клуба, след като все още няма победа начело на “прилепите”. 

Барселона излезе с много странен състав, след като часове преди мача се знаеше, че големите звезди няма да пътуват до Валенсия. Треньорът на каталунците Луис Енрике заложи и на странна формация - с трима централния защитници и двама халф-бекове. 

Въпреки това каталунците владееха повече топката през първото полувреме и имаха няколко добри ситуации за гол. Мунир Ел Хадади направи хубав пробив отдясно, но ударът му беше неточен. Иван Ракитич пък също не успя да улучи целта от далечно разстояние. 

Пред вратата на Барса с пропуск се отчете Виялба. Така се стигна до 39-та минута, когато Алваро Негреро изскочи от дълбочина след далечен пас на Гая и остана сам срещу Тер Стеген. Нападателят стреля в тялото на германеца, но след това топката се върна в него и я насочи в опразнената врата - 1:0 за Валенсия. 

Второто полувреме започна с пропуск на Санти Мина, който се размина на сантиметри от остро подаване на Пабло Пиати. Барса отговори с по-голямо владеене на топката и удари от далечно разстояние. 

В 74-та минута Тер Стеген спаси хубав удар на Данило Барбоса от фаул.  Каталунците все пак успяха да изравнят, след като младокът Вилфред Каптум се възползва от хубаво подаване на Камара и отблизо направи 1:1 и донесе върховото постижение на Барселона. 

На финала каталунците ще се изправят срещу победителя от другия полуфинал, където в първия мач Севиля победи с 4:0 Селта Виго. 

Валенсия - Барселона 1:1

1:0 Алваро Негредо 39’

1:1 Вилфред Каптум 84'

Валенсия: Доменех, Весо, Сантос, Диало, Гая, Захибо, Данило, Виялба (81 - Еду), Санти Мина (71 - Гомес), Пиати, Негредо (60 - Бакали)

Барселона: Тер Стеген, Бартра, Вермаелен, Матийо, Адриано (76 - Дъглас), Видал, Роберто, Сампер, Ракитич (76 - Камара), Мунир, Сандро (82 - Каптум)