Легендата на българския футбол Христо Стоичков е категоричен, че Неймар няма да напусне Барселона, въпреки слуховете, че към него има от Англия, а и от Реал Мадрид. 

„Вярвам, че Неймар ще спечели Златната топка с екипа на Барса и няма да се превърне в нов Юда“ коментира българинът пред „Еsports Cope“, явно имайки предвид преминаването на Луиш Фиго на „Бернабеу“ преди вече доста години. Стоичков коментира и други неща: 

За своите 50 години: Срещнах се с много хора и съм щастлив от всичко, което преживях. 20-и май ще бъде специален ден за мен. Готвя юбилеен мач, в който ще участват много големи играчи, сред които ще бъдат разбира се футболисти от Дрийм тима. 

За Барса в Лигата: Те вършат страхотна работа, и играчите, и треньора. Имат мач по-малко и 3 и 4 точки аванс пред преследвачите. Това е сериозна преднина и предвид играта на Барса много трудно ще бъде заличена. 

Купата на Краля: Трофеят е много близо. Бях изненадан колко лошо игра Валенсия миналата седмица. Този отбор винаги ми е допадал, но разбира се срещу Барса ... всичко е ясно. Това е тим, който кара хората да се влюбват в него. 

За Гуардиола: Това е важна стъпка за него. Той ще се наслади на ново първенство и ще видим как ще се справи. Никога не са ми харесвали сравненията между испанската и английската лига, така че времето ще покаже какво ще направи.