Селекционерът на Аржентина Херардо Мартино даде интервю за Goal.com, в което говори за най-голямата звезда в световния футбол Лионел Меси. 

Петкратният носител на Златната топка беше негов възпитаник в Барселона, а сега двамата отново работят заедно в аржентинския национален отбор.

"Трябва да се разбере колко е трудно да бъдеш Лионел Меси. Макар да е най-великият, той е едно обикновено момче. Говори като нормално момче, действа като нормално момче. Като всеки нормален човек той има семейство, ежедневни проблеми, приятели", започна Мартино.

"Меси все още не е постигнал всичко. На хората трябва да им стане ясно, че неговият живот не е само цветя и рози. Ясно е, че на него му тежи това, че не е спечелил трофей с Аржентина. Но бъдете сигурни, че той играе със същия интензитет и за националния отбор. "

"Лео игра страхотно на Копа Америка. Там трябва да играеш на всеки 3-4 дни и той го направи много добре. Вижда се колко е отдаден и решен да успее с националната фланелка. По време на церемонията по връчване на Златната топка, която няма нищо общо с Аржентина, той акцентира, че трябва да успее и с националния тим."

"Не зная какво е било след световното първенство, но помня съблекалнята след края на Копа Америка. Ако бяхте направили снимка на момчетата, щяхте да видите хора без емоции след случилото се на Аржентина."

"Ясно е, че ние трябва да печелим колективно. Много трудно е да получиш признание, без да печелиш титли. За съжаление това е реалността, макар да не я споделям", добави Тата.