Треньорът на Барселона Луис Енрике заяви, че той и неговите момчета са свикнали с участията на финали. Снощи резервите на каталунския колос измъкнаха 1:1 в протоколния реванш с Валенсия и подпечатаха участието си във финала за Купата на Испания.

"В Барселона сме свикнали да играем на финали, но е много трудно да достигнеш до мача за трофея. Нямаме търпение да играем на финала, много сме доволни. Това е най-хубавият мач през годината", коментира Енрике.

"Ние променихме системата на игра, за да дадем шанс на футболистите, които не взимат участие прекалено често в двубоите ни. Като цяло се представихме добре по отношение на интензитета в играта ни."

"Отборът ни изглеждаше доста завършен, макар да промених позициите на някои футболисти. Нямахме чист централен нападател, но когато Иван Ракитич се включи в центъра на атака ни, нещата се получиха добре."

"Рекордът ни от 29 поредни мача без поражение е само статистика. Нека видим дали тези числа са достатъчно добри, за да ни донесат нови трофеи", добави Лучо.