Барселона го закъсва финансово със страшна сила! Испанските медии алармираха, че световните клубни шампиони продължават да са без генерален спонсор за следващия сезон.

Договорът с Qatar Airways изтича през лятото, а нов така и не е подписан. И планираните минимум 60 млн. евро годишен приход остават да висят във въздуха. Което си е грандиозен проблем, защото спортните успехи под ръководството на Луис Енрике вкараха клуба в големи разходи за извънредни премии и нови, по-големи заплати на водещите играчи.

Във вторник порталът OKdiario гръмна, че от Барса са в напреднали преговори с американската компания за безалкохолни напитки "Пепси", но вчера в. "Спорт" отхвърли категорично тази теза. Според изданието "Пепси" просто не може да си позволи да вади по 60 млн. евро на сезон поне до лятото на 2018 г., когато изтича спонсорският договор на компанията с Шампионската лига.

Затова вариантът "Пепси" да стане генерален спонсор на каталунците остава на дневен ред, но само с по-далечна перспектива. Още повече че Лео Меси и Луис Суарес-Канибала вече са лица на фирмените напитки и по този начин връзката с "Ноу Камп" е вече налице.

Каталунските медии, цитирани от "7 дни спорт" твърдят, че новият генерален спонсор на Барса ще бъде ясно най-късно на 28 февруари, когато би трябвало да има извънредно заседание на ръководството по темата генерален спонсор. Но кой ще бъде той и дали изобщо ще го обявят тогава, към момента не знае никой.

Смята се, че от Барса продължават да преговарят с Qatar Airways за подновяване на спонсорския договор, но в същото време се търсят и алтернативи на катарските пари в САЩ. Именно по този повод вицепрезидентът на клуба Карлес Вияруби и шефът на рекламния отдел Франческо Калво са били на Супербоул в Калифорния през уикенда.

Като цяло обаче в Барса са спокойни въпреки неясната ситуация и даже са готови да отидат на вариант без генерален спонсор на фланелките през сезон 2016/2017 само и само да изчакат възможно най-добрата оферта.