Опорен халф №1 в света в момента Серхио Бускетс (27 г.) е получил обещание за сериозно повишаване на заплата в Барса само и само да не си потърси късмета другаде още това лято.

Футболистът има договор с клуба до лятото на 2019 г., но сам призна в интервю за ESPN, че освен жена му да го накара да напусне "Ноу Камп" би могъл единствено бившият му треньор Пеп Гуардиола, който от лятото поема баровците от Манчестър Сити. 

Именно това изказване е сигналната лампичка за ръководството на Барса, че трябва да изпълни час по-скоро обещанието си към Бускетс, защото за Сити не е проблем да плати клаузата му за разтрогване в размер на 150 млн. евро.

Към момента халфът е №4 по заплата на "Ноу Камп" след Меси, който е много над останалите, Иниеста и Пике и пред Луис Суарес и Неймар, който взима по 7,5 млн. евро годишно.

Идеята е в бъдеще Бускетс да мине по пари Пике, макар че пак ще си бъде №4 по заплата заради намеренията на Барса да направи Неймар втория най-добре платен в клуба след Меси.

В цялата история с Бускетс обаче има един проблем и той е, че новият му договор е свързан с договарянето на нов генерален спонсор.

И докато той не е налице, халфът ще трябва да чака. В същото положение са още Неймар, Луис Суарес, Иван Ракитич и Дани Алвес, които също се надяват на нови договори и увеличения на заплатите в най-скоро време.