Барселона - Селта Виго, мач от 10-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Ноу Камп", начало 19.00 часа.

Групата на Барселона за мача:

Вратари:  Валдес, Пинто
Защитници:  Алвеш, Алба, Масчерано, Адриано, Бартра, Монтоя
Полузащитници: Бускетс, Иниеста, Шави, Фабрегас, Сонг, Дос Сантос
Нападатели:  Меси, Вия, Педро, Алексис, Тейо

Контузени: Абидал, Куенка, Муниеса, Тиаго, Пуйол, Пике

ПРОГНОЗА: Барселона посреща новака Селта Виго в поредния мач от Примера Дивисион.   Галисийците се завръщат в елита след 5 години изгнание в Сегунда.

Началото на новият им престой в Примера обаче не е кой знае колко впечатляващо и от началото на сезона отборът има пет загуби от 9 мача. От последните пет мача отборът има само една победа и същевременно е загубил всичките си пет гостувания през сезона. В директните двубои срещу Барса Селта има четири поредни загуби при общ резултат 3:9.

Формата на Барселона е на другия полюс. Тимът има 8 победи и едно равенство от началото на сезона. През седмицата Тито Виланова даде почивка на повечето титуляри, но въпреки това каталунците постигнаха класическа победа с 3:0 срещу Алавес за купата на Испания.

Лео Меси пък имаше допълнително един ден почивка, тъй като бе освободен заради лични въпроси. В тима се завръща след наказание Хавиер Масчерано. Жерард Пике също поднови тренировки, но все още няма да бъде включен в групата.

За Селта ще отсъстват контузените Начо Инса и Самуел, докато Густаво Кабрал е наказан. Вратарят Хави Варас пък се завръща на Ноу Камп след миналогодишните си геройства, когато направи седем невероятни спасявания, включително и дузпа на Лео Меси при равенството 0:0 със Севиля.

Сега обаче на Варас ще е още по-трудно да опази вратата си суха, тъй като ще има още по-малко съдействие от защитата пред себе си. Почти сигурно е, че този път Барселона ще успее да го преодолее, но въпросът е колко пъти.

Резултат: 2:0