Барселона постигна изключително важна победа с 6:1 над коравия тим на Селта Виго в среща от 24-ия кръг на испанската Примера дивисион, която се игра на "Ноу Камп".

След успеха си каталунците си задържаха еднолично лидерската позиция в класирането, като тимът има в актива си 57 точки и е на 3 пункта от втория Атлетико Мадрид.

Срещата бе изгледана от внушителните близо 73 хиляди души, а Луис Суарес блесна с пълна сила, след като наниза хеттрик за успеха на своите. Лео Меси също бе във вихъра си с гол и 2 асистенции. 

Меси се разписа в 28-ата минута, но гостите изравниха в 39-ата чрез шведския национал Гуидети, който вкара от дузпа.

Суарес обаче вкара в 59-ата минута след подаване на Меси и така върна аванса на своя тим, а след това добави още един гол в 75-ата минута. В 82-ата минута уругваецът оформи своя хеттрик след удивителна асистенция на Меси от дузпа, а две минути след това Ракитич също се разписа. 

Крайният резултат бе оформен от Неймар в 91-ата минута. Последните две попадения бяха след асистенции на героя в този мач Суарес.


Като цяло срещата започна равностойно и каталунците не наложиха така очаквания изключително силен натиск над своя противник.

Още в 6-ата минута Сене отправи силна тупалка, която обаче премина покрай вратата на Браво, а каталунците също отговориха с нещо опасно.

В 12-ата минута Меси изпълни пряк свободен удар, като отправи въртелива топка към далечния ъгъл, но тя не намери целта.

Няколко минути след това Неймар бе изведен на прекрасна позиция в наказателното поле, но топката немери тялото на Алварес след неговия удар.

В 25-ата минута гостите бяха на косъм от гола. Браво обаче се намеси великолепно след удар на Планас от близка дистанция и успя да спаси вратата си.

Три минути след това Меси вкара и изведе тима си напред в резултата. Той отправи страхотен удар от фаул, от около 25 метра, като завъртя топката над стената и успя да реализира първия гол в мача.

В 32-ата минута Бовю отправи снаряд от далечна дистанция, но Браво бе на мястото си, но шест минути след това Алба фаулира Гуидети зад дузпа. Шведът се нагърби от "бялата точка" и изравни с удар в десния ъгъл.

До почивката не се стигна до повече попадения.

Точно две минути след подновяването на играта Неймар имаше страхотен шанс да реализира. Той бе намерен от Суарес на перфектна позиция в наказателното поле, но първото му докосване бе доста слабо и топката попадна право в ръцете на вратаря.

В 49-ата минута пък Суарес разтресе гредата. Той отклони топката след хубав пас на Неймар, но гредата спаси галисийци. 

Няколко минути след това Алварес направи фантастично спасяване след нисък удар на Иниеста, а в 59-ата минута все пак натискът на Барса даде резултат и Суарес реализира.

Той бе изведен от Меси сам срещу вратаря и без проблеми успя да реализира прекрасната топка, която му бе подадена.

В 75-ата минута уругваецът вкара и втория си гол в мача, след като получи топката от Неймар точно на голлинията и вкара в опразнената мрежа. Бразилецът преди това се опита с удар от много малък ъгъл да вкара, но в крайна сметка това се превърна в асистенция.

Суарес оформи хеттрика си в 82-ата минута, а това стана по доста интересен начин. Домакините получиха правото да изпълнят дузпа, но Меси чукна много леко топката за своя колега, който не сгреши от близка дистанция.

С прекрасен прехвърлящ удар в 84-ата минута от точката на дузпата Ракитич направи резила за гостите пълен, а в 91-ата минута Неймар оформи крайния резултат. Последните две попадения бяха след асистенции на Суарес.

БАРСЕЛОНА - СЕЛТА 6:1
1:0 Меси 28
1:1 Гуидети 39 дузпа
2:1 Суарес 59
3:1 Суарес 75
4:1 Суарес 82
5:1 Ракитич 84
6:1 Неймар 91

БАРСЕЛОНА: Браво, Алвеш (61 - Видал), Пике, Алба, Масчерано, Иниеста (78 - Арда), Бускетс, Роберто (61 - Ракитич), Меси, Суарес, Неймар

СЕЛТА: Алварес, Кабрал, Майо, Планас, Кастро, Вас, Ернандес, Радоя, Сене, Бовю, Гуидети (77 - Дражич)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/OXApRdUdh7I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>