Барселона спря пропадането си и демонстрира желание за борба! 8:0 на терена на  Депортиво ясно показа, че шампионите не искат да дават титлата си без борба, тъй като те регистрираха най-убедителната си победа в първенството. 

Каталунците не оставиха съмнение в превъзходството си и сякаш показаха, че трите им поредни загуби и равенство в предишните 4 мача, са били наистина лошо стечение на обстоятелствата. 

Луис Суарес напомни за себе си с 4 попадения и явно не се е отказал да преследва Кристиано Роналдо в битката за най-добър реализатор. Иван Ракитич добави още едно попадение, за да може Барса да има вече 79 точки и да остава на върха. 

Депортиво загуби за 5-и път поред у дома от каталунците и с 38 точки остава във втората половина на таблицата, като може да се окаже в един момент и замесен в борбата за оцеляване. 


Луис Енрике направи две промени от мача с Валенсия, като и двете бяха в защита. Дани Алвес замени Сержи Роберто, а Марк Бартра се появи на мястото на наказание Жерард Пике. Промените за галисийците бяха четири. 

Барса започна силно и в 7-ата минута Иниеста изведе Суарес, който обаче стреля покрай вратата. Малко след това обаче, уругваецът не сбърка. Първо вратарят Ману спаси опасен удар на Меси, но след корнера Барса вкара, след като бившият нападател на Ливърпул остана непокрит. 

Попадението вдъхнови гостуващия състав и в 15-ата минута Суарес се надяваше да получи дузпа след съприкосновение с Лауре, но реферът замълча. Домакините обаче също показаха зъби. И в двете ситуации Борхес се оказа на добри позиции, но особено при втория път, останал сам срещу вратаря не успя да го заобиколи. 

И това се оказа фатално, защото в 24-ата минута Суарес удвои. Този път асистенцията бе на Меси, който намери уругваеца свободен и той свърши останалото. 

С 2:0 хората на Луис Енрике действаха още по-спокойно и уверено. В 34-ата минута Суарес пропусна да оформи хеттрика си след центриране на Дани Алвес. Така или иначе на почивката всичко бе наред за фаворита, а скоро след паузата нещата станаха още по-хубави. 

Този път Суарес се превърна в асистент, за да намери полузащитника на отлична позиция и той да вкара в 47-ата минута. 6 по-късно хеттрикът бе факт. Меси изведе Луис зад защитата и голмайсторът реализира. 

За Депортиво катастрофата стана пълна, а унижението тепърва предстоеше. В 64-ата минута Неймар показа, че не е егоист, като подаде на Суарес, измъкнал се сам срещу вратаря. Първоначалният му удар бе спасен, но при добавката отбеляза 30-ия си гол за сезона. 

Лукас Перес пропусна за домакините преди и Меси да вкара, след като Суарес отклони към него. Това обаче не бе всичко. В 79-ата минута Марк Бартра показа страхотни качества в нападение и след самостоятелна акция реализира, а малко след това Суарес направи нова асистенция, този път за Неймар и падна нов гол. 

Депортиво – Барселона    0:8

0:1    Суарес 11
0:2    Суарес 24
0:3    Ракитич 47
0:4    Суарес 53
0:5    Суарес 64
0:6    Меси 73
0:7    Бартра 79
0:8    Неймар 81

Депортиво: Ману, Лауре, Сидней, Наваро (58 Фаджр), Хуанфран, Борхес (70 Хонас), Берхантинос, Москера, Кани (59 Картабиа), Лукас Перес, Риера
Барселона: Браво, Дани Алвес, Бартра, Масчерано, Алба (70 Адриано), Ракитич, Бускетс (71 Рафиня), Иниеста (59 Сержи Роберто), Меси, Суарес, Неймар

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/1ohbdVjGnIE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>