Бетис - Барселона, мач-реванш от четвъртфиналите за купата на Краля. Стадион "Виямарин", начало 23.00 часа.


Групата на Барселона: Валдес, Пинто; Адриано, Милито, Пике, Бартра, Максуел, Абидал, Масчерано, Кейта, Бускетс, Иниеста, Шави, Афелай, Жефрен, Меси, Боян, Педро, Вия.



Прогноза: Още преди първия мач между двата тима от Бетис поискаха да бъдат разменени домакинствата, тъй като се опасяваха, че реваншът на техен терен ще бъде протоколен. Точно това се случи и след 5:0 на "Ноу Камп", сега предстои протоколен мач.

Погледнато от друга страна обаче това може да се окаже по-добрия развой за Бетис. Надали някой от севилския отбор си е правил илюзии, че може да отстрани Барса. Затова далеч по-реалистично би било да се търси символична победа във втория мач за престиж. Точно така стана в предишния кръг, когато Реал Мадрид отиде в Леванте с преднина от 8:0 и допусна загуба с 0:2.

Разбира се, каталунците са по-постоянни от мадридчани, но трябва да се отбележи и това, че ще бъдат без няколко основни футболисти. Дани Алвеш и Пуйол са извън групата и това допълнително ще затрудни защитата на Барса. А в първия мач Бетис създаде един куп голови положения дори и срещу титулярната отбрана на каталунците. Освен това Лео Меси се очаква да започне като резерва, тъй в началото на седмицата бе болен.

Бетис от своя страна води убедително в класирането в Сегунда Дивисион и спокойно може да насочи всички мисли за мача срещу Барселона. Затова няма да е изненада, ако севилци постигнат поне частичен успех.


Резултат: 1:1