Реал Мадрид не се отказва от възможността да привлече звездата на Барселона Неймар, разкриват испанските медии. Още откакто бе играч на Сантос, бразилецът беше трансферна цел на Кралския клуб, а след това дълго време се говореше, че е гласен за заместник на Кристиано Роналдо.

Самият Неймар и в момента не иска да напуска Барселона, но въпреки това неговият баща и агент е решил да проучи какво може да предложат мадридчани. Неймар-старши два пъти е провел тайни срещи с президента Флорентино Перес в последните месеци, твърди "Ел Конфиденсиал". Първата била през декември миналата година в Мадрид, а втората - през януари в Цюрих. Това се случило покрай церемонията за Златната топка и се оказва, че това била причината баща и син да пътуват отделно за Швейцария. Именно при тази втора среща бащата на Неймар казал на Перес, че към онзи момент футболистът не е заинтересуван от подобен трансфер. 

Самият бразилец има договор с Барса до 2018 г. и все по-малко вероятно изглежда подновяването на договора му. Той иска многократно увеличение на заплатата си - до 45 млн. евро, която е непосилна за клуба в момента. Това може да стане причина и за нова офанзива от страна на Реал. Влиятелен човек като дон Флорентино може да гарантира и друго на клана Неймар - отсъствие на данъчни и съдебни проблеми в Испания, каквито се стовариха върху Барса и семейството, след като играчът предпочете каталунците пред Реал.