Нападателят на Барселона Неймар ще получи 8 милиона евро от бонуси за представянето си през този сезон с екипа на Барселона, макар да бъше доста неубедителен във втората част от кампанията

Договорът на бразилеца дълго време бе широко дискутирана тема в Испания, а с него се бяха заели дори и данъчните. Все пак според изнесените по-рано през годината данни от "Футбол Лийкс" основната заплата на Неймар е малко над 5 млн. евро, а заради спечелените трофеи и изиграните мачове той ще получи различни бонуси, с които заработеното от него ще достигне 8 млн. евро. 

Малко над 1 млн. евро той ще получи заради това, че е бил в стартовия състав в над 60% от мачовете. За дубъла на отбора ще заслужи 850 хил., за достигането на 1/4-финалите на ШЛ премията е 425 хил., а пък заради това, че Барса отново се класира в най-силния турнир на Европа (нещо, което по принцип е напълно очаквано), бонусът е 637 хиляди. 

Освен това Неймар получава и по 100 хил. евро всеки път, когато е включен в състава от Луис Енрике. Това се е случило 52 пъти, които прибавя към сметката му 5,2 млн. евро.