Бразилската звезда на Барселона Неймар е притискан от баща си и от един от агентите си – Вагнер Рибейро, да смени клуба преди началото на новия сезон.

Според ABC те са посъветвали стрелеца да премине в големия съперник на каталунците Реал Мадрид, защото там ще бъде ценен наравно с Кристиано Роналдо и ще се измъкне от сянката на Лео Меси.

Неймар има освобождаваща клауза на стойност 190 милиона евро и "кралският клуб" е готов да я плати. Същото се отнася още за Манчестър Юнайтед и ПСЖ, като "принцовете" възнамеряват да направят нападателя най-скъпоплатеният футболист на планетата.

Наскоро беше съобщено, че Неймар е близо до нов договор с Барса, който ще е до 2022 година и освобождаващата му клауза ще нарасне на около 250 млн. евро. Настоящото му споразумение е до 2018 г.

Междувременно една от иконите на каталунците Андрес Иниеста е сигурен, че бразилецът няма да напусне "Камп Ноу". "Уверен съм, че Неймар ще остане. Той е щастлив при нас и много искам да продължим да играем заедно. Следващият му сезон може да е по-силен и от изминалия", заяви испанският национал.