Ръководството на Барселона набеляза голмайстора на италианския шампион Ювентус – Пауло Дибала, за заместник на Неймар.

На "Камп Ноу" вече не изключват възможността да изгубят бразилския стрелец, който има договор с клуба до 2018 година. Според Sport.es каталунците не са съгласни да му плащат повече от 15 милиона евро на сезон.

В Барса считат, че Неймар се явява втората звезда на отбора след петкратния носител на Златната топка Лео Меси и той задължително трябва да остане най-скъпоплатеният футболист на тима. В настоящото споразумение на кариоката има освобождаваща клауза на стойност 190 млн. евро и Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и ПСЖ са готови да я задействат.

Също така "кралският клуб" е приготвил 6-годишен договор на Неймар със заплата от 15 млн. евро на сезон, "червените дяволи" му предлагат 17 млн. евро, докато "принцовете" 18,5 млн. евро на година, като с бонусите възнаграждението може да стигне космическите 28 млн. евро.

Бащата на Неймар и един от агентите му Вагнер Рибейро вече са го посъветвали да избере парите пред Барса, заради което каталунците са се спрели на Дибала за негов заместник, твърди El Mundo Deportivo.

Ювентус купи аржентинеца миналото лято от Палермо за 32 млн. евро, като сумата ще нарасне на 40 млн. евро. За момента обаче "старата госпожа" не е готова да се раздели на никаква цена с перлата си и при евентуално напускане на Неймар, Барса ще трябва да търси друг футболист, който да го замени.