Ръководството на Барселона ще опита да задържи с нови дългосрочни договори основните си играчи като Лионел Меси и Неймар. Клубът обяви рекордни приходи за изминалия сезон 2015/16, което дава оптимизъм на президента Жозеп Мария Бартомеу, че звездите ще останат в клуба.

Шампионът на Испания за три от последните четири сезона, е прибрал 670 милиона евро за изминалата финансова година и е намалил дълговете си с 40 милиона евро, каза Бартомеу на пресконференция.

"Няма нужда да продаваме футболисти, за да плащаме дългове. Затова искаме да намерим други финансови източници, да направим Барселона глобален клуб, което в дългосрочен план ще ни донесе приходи", каза Бартомеу.

Мегазвездата Лионел Меси, който е най-високоплатеният играч на Барса, има още две години договор, но ръководството ще опита да го задържи.

"Имаме стратегия да увеличим приходите, да задържим най-добрите си играчи и да бъдем конкурентни на останалите топклубове. Трябва да подновим договорите на Меси и Масчерано, както и на много други играчи, които искаме да останем в клуба", каза още Бартомеу.

По отношение на финансовите показатели, Бартомеу заяви: "Одитът показа, че имаме рекордни приходи от 670 милиона евро. Това е с 62 милиона евро повече в сравнение с миналата година. Намалихме дълга си с 40 милиона и сега задълженията са 280 милиона евро".