Вчера испанският шампион Барселона гарантира привличането на четвърто ново попълнение това лято. Това е европейският шампион с Португалия Андре Гомеш. 

Клубът обяви на сайта си, че е постигнал споразумение с Валенсия и през следващата седмица халфът ще подпише договора си и ще бъде представен. 

Все още не са известни точни подробности около сделката, но според "Ел Мундо Депортиво" Гомеш ще подпише договор за 5 години, а трансферната сума ще възлезе на 55 млн. евро - 35 млн. плюс още 20 различни бонуси. 

Според "Ас" в сделката ще бъдат включени и още 15 млн. евро в зависимост от успехите на футболиста и отбора, с които сумата по трансфера ще нарасне до 70 млн. евро. 

Освен въпросната сума в трансфера ще бъдат включени и един или двама футболисти от страна на Барса. Вариантите са Мартин Монтоя, Кристиан Тейо, Сержи Сампер и Томас Вермаелен. 

Най-сладката страна на новата покупка на Барса обаче е, че за подписа на португалеца клубът надцака големия си враг Реал Мадрид. Именно Кралския клуб беше спряган като нов отбор на Гомеш в последните дни и дори се твърдеше, че самият футболист иска да премине на "Бернабеу". Офертите на двата клуба към Валенсия били сходни, но в крайна сметка Гомеш и клубът му предпочетоха Барселона. 

Не е ясно обаче точната перспектива, с която португалецът пристига на "Ноу Камп", тъй като на неговия пост има двама изявени титуляри като Серхио Бускетс и Иван Ракитич, а същите функции може да изпълняват Рафиня и Хавиер Масчерано. 

Трансферът внесе и малко напрежение, като единият от мениджърите на Ракитич - Мигел Сорс, дори обяви, че е време да се търси нов отбор за клиента му и даже се заговори за интерес на Ювентус към хърватина.

Любопитното е, че Гомеш е клиент на мениджъра на Кристиано Роналдо Жорже Мендеш и за първи път от 2003 г. суперагентът ще работи с Барселона. Тогава неговият подопечен в отбора беше Рафаел Маркес, чиято кариера на "Ноу Камп" се оказа много успешна.

Днес Барселона се похвали, че Гомеш е седмият португалец, който ще блесит за тима на стадион "Ноу Камп" след Луиш Фиго, Витор Баия, Фернандо Коуто, Шимао Саброса, Рикардо Куарешма и Деко.