Луис Суарес е първият от голямото нападателно трио на Барселона, който се присъедини към подготовката на отбора. Той не можа да вземе участие на Копа Америка заради контузия за разлика от Лионел Меси, който дори игра финал и получи по-дълга почивка, докато Неймар се готви за участие на олимпийските игри.

След завръщането си в Испания уругваецът даде и пресконференция, на която говори за очакванията си през следващия сезон, както и по горещата тема за всичко, случващо се около Лео Меси. Като лаконично отсече: "Не съм фаворит за Златната топка".

Новият сезон
Много съм щастлив от постигнатото през миналия сезон. На индивидуално равнище смятам, че успехите са заслужени, но по-важни са отборните постижения. Те ни задължават отново да се борим за всяка титла и във всеки турнир, в който участваме.

Бъдещето на Меси
Това, което си говоря с Меси, е като приятел и това си остава между нас. Наслаждава се на почивката си и има желание да поднови тренировки. Всички са наясно колко тежко преживя Копа Америка, а в допълнение и съдебните проблеми. Той обаче винаги гледа напред и трябва да го подкрепим.

Евентуалният нов нападател в Барса
Луис Енрике не е доволен от мен? Нормално е отбор като Барса да търси нови попълнения, които да подсилят състава. Треньорът е наясно, че в двата сезона, в които съм тук, имаше ситуации, в които нямаше много възможности за ротации. Той е този, който ръководи и решава. Който и нападател да дойде, той е добре дошъл и ще помогне за постигане на целите.

Меси и Аржентина
Не си представям и не очаквам той да не играе повече за националния отбор. Като негов приятел и като любител на футбола бих искал да го гледам с екипа на Аржентина. Той обича страната си, тя винаги е на първо място за него и любовта му към Аржентина не може да бъде оспорена. Трябва да разберем ситуацията, в която се намира, но смятам, че ще размисли и ще се върне.

Ще подобри ли статистиката си от миналия сезон
Няма да си налагам по-голям натиск и цели. Статистиката ми от миналия сезон изненада дори мен. Знам, че е трудно да я подобря, но съм в най-добрия отбор в света и всичко е възможно.

Андре Гомеш
Не е, за да го лаская, но той е един от играчите, които са привлекли най-много вниманието ми от Валенсия. Заради физическата си сила, това, че нанася удари и с двата крака... много неща. Ще дойде, за да ни помогне.

Новият договор
Все още имам действащ договор. Както вече е известно, водят се преговори за подновяването му, но на мен още нищо не ми е казано. Не се притеснявам за това и знам, че клубът ще оцени приноса ми към отбора.

Три години без смяна на треньора
С изключение на Оскар Табарес в националния отбор мисля, че Луис Енрике е треньорът, с когото бих изкарал най-много време. Това вдъхва увереност в един играч. Вслушваме се в думите му и това прави разликата. Той има качества, които правят играчите по-добри.

Преследван ли е Меси (от властите)
Може да се каже, че има нещо подобно. Аз го подкрепям, но моята задача е да го откъсна от тези проблеми и да бъда до него.