Сезонни билети на стойност 132 евро пусна петкратният европейски клубен шампион и първенец на Испания Барселона. Това обяви вицепрезидентът на клуба Жорди Кардонер.

Най-скъпите сезонни билети на стадион "Ноу Камп" за следващия сезон пък са цени от 1097 евро. В същото време каталунците откриха още пет фенклуба 

"Барселона предлага най-хубавия футбол на най-добра цена", каза Кардонер и разкри, че членовете на клуба (така наречените "куле") са точно 143 459, от които 26% са жени, а 20% са деца под 15-годишна възраст. Друга интересна статистика показва, че 92% от тях са каталунци. 

Кардонер изненада неприятно фенове и журналисти като им съобщи, че те повече няма да летят със самолета на първия отбор за мачове в Европа: "Решението е трудно, но но нито един елитен европейски клуб не лети с феновете си".

Още вчера пък стана ясно, чеи Барса строши собствения си рекорд по приходи и за финансовата 2015/16 година стигна 679 милиона евро. Целта е през 2021 година да бъде прескочена границата от 1 милиард евро. В същото време чистата печалба е 29 милиона евро след облагането на данъци.