Защитникът на Барселона Жерард Пике е уверен, че предстои нова успешна кампания за отбора, заради предимството, което той има пред конкурентите си. 

„Целта ни е да продължим да печелим отличия и вярвам, че ще го направим. Шампионската лига винаги е приоритет, а в последните два сезона спечелихе титлата и купата на Испания, с което показахме, че сме по-добри с разлика от останалите. Два поредни дубъла не се правят често и означават, че имаме предимство пред другите в тази страна“ заяви Пике в интервю за „Марка“. 

„Спечелихме суперкупата, което искахме да направим и сеге ще насочим вниманието си към предстоящите мачове. Привлякохме добри футболисти, които ще повишат конкуренцията в отбора. Важно е да бъдем солидни навсякъде по терена, но ако не допускаме голове, тогава шансовете ни да печелим титли стават още по-добри“ добави той. 

„Трудно е да се каже дали този отбор е по-добър от предишния състави на Барса, тъй като става дума за различни ситуации и епохи. Не зная дали сме най-силният тим на Барса, но знам, че сме на много високо ниво и че ще се стремим да печелим отличия, както винаги“.