Барселона ще направи всичко по силите си, за да привлече нападателя на Валенсия Пако Алкасер, но ако не успее няма да вземе друг играч за атаката си. Това каза техническият секретар Роберт Фернандес. 

„До 31 август пазарът е отворен и е логично да очакваме нещо да се промени. Говорим за футболист, който силно ни интересува, но на този етап няма нови неща около него. Оптимист съм и продължаваме да работим, но искам да бъда ясен – или Алкасер или никой” заяви той. 

„Не трябва да забравяме, че подобни операции са много трудно да бъдат осъществени, защото за да дойде тук един играч, той трябва да има специални умения, след като ние вече разполагаме със състав, който е изключително силен. Все пак аз винаги смятам, че това, което искаме  ще бъде постигнато” добави Фернандес, който потвърди, че Дъглас и Сержи Сампер са преотстъпени съответно на Спортинг Хихон и Гранада. 

Иначе от Валенсия демонстрират, че сделката явно е далеч от приключване, след като треньорът Пако Айестеран включи футболиста за предстоящия сблъсък с Ейбар и обяви, че ще разчита на него.