Треньорът на Барселона Луис Енрике е на мнение, че едно от най-трудните гостуване за тима му е това в Билбао на местния Атлетик. В неделя на шампионите на Испания им предстои гостуване именно на "Сан Мамес".

"Това е едно от най-трудните гостувания и Атлетик винаги ни създава проблеми. В Билбао разчитат само на местни момчета, а треньорът е все същият, така че не очаквам да ни бъде лесно. Познавам Валверде добре и знам, че той ще опита да ни пресира.

Въпреки това сме много развълнувани за предстоящия мач, защото атмосферата на "Сан Мамес" винаги е страхотна", заяви Енрике.
През миналия сезон Барселона постигна минимална победа с 1:0 като гост на Атлетик с попадение на Луис Суарес, но "каталунците" претърпяха катастрофално поражение с 0:4 в двубоя за суперкупата на Испания.

За двубоя в Билбао в групата на Барселона се завръщат вратарят Марк-Андре тер Щеген и бранителят Хавиер Масчерано. Нападателят Неймар, който помогна на Бразилия да спечели олимпийското злато в Рио, все още не е на разположение на Енрике заради удължена ваканция.