Новото попълнение на Барселона Пако Алкасер изрази голямото си задоволство от преминаването си при шампионите на Испания, след като днес трансферът му бе потвърден официално. 

„Много съм щастлив. За мен е привилегия да мога да играя до тримата най-добри футболисти в света” заяви футболистът, имайки предвид нападателното трио на каталунците в лицето на Лео Меси, Луис Суарес и Неймар. 

„Когато разбрах, че за мен има оферта от Барселона, бях напълно искрен с президента на Валенсия и му казах, че това е крачка напред за моята кариера, но и нещо добро за клуба. Валенсия обаче винаги ще остане в сърцето ми и ще продължа да посещавам мачове на отбора” добави той. 

„Благодарен съм на всички свои предишни тимове, защото те ми помогнаха да стигна дотук, като ме формираха като играч. Изключително съм развълнуван от този нов етап в кариерата ми. Мога да обещая работа, старания, скромност и професионализъм и ще дам всичко от себе си, за да помогна на тима да постигне целите си” каза още Алкасер, който ще се присъедини към новия си тим едва в средата на другата седмица, тъй като сега е част от националния тим.