Барселона разсея всякакви съмнения за формата си, след като размаза Селтик със 7:0 на старта в Шампионската лига. 

Каталунците паднаха сензационно от Алавес през уикенда, но показаха, че случилото се е било случайно и се подиграха с клетите шотландци. 

Лео Меси се отчете с хеттрик, два гола добави Луис Суарес, а по веднъж вкараха Неймар и Иниеста, като бразилецът се отчете и с 4 асистенции. Гостите пропуснаха дузпа през първото полувреме. 


В състава на Барса Марк-Андре тер Стеген започна на вратата, след като преодоля контузия. Андре Гомес стартира в средата на терена за сметка на Андрес Иниеста. За гостите авторът на хеттрик срещу Рейнджърс Муса Дембеле водеше нападението. 

Домакините започнаха вихрено и още в 3-та минута поведоха. Тогава Неймар подаде към Лионел Меси, който с хубав диагонален удар от малък ъгъл изпрати топката във вратата на Де Врийс. 

Този гол бързо разсея съмненията на феновете, които издигнаха на трибуните 30 000 знамена на Каталуния заради което клубът вероятно ще отнесе сериозна глоба. 

В средата на първата част обаче, Детелините спечелиха дузпа. Тер Стеген фаулира Муса Дембеле в наказателното поле на Барселона и съдията посочи бялата точка. Именно Дембеле изпълни наказателния удар, но германският вратар успя да спаси и това окончателно ликвидира надеждите на шотландците.

Барса удвои преднината си в 27-та минута, когато Неймар изведе Меси на празна врата, а аржентинецът не пропусна да вкара своя втори гол в мача. Последваха пропуски на Луис Суарес и Андре Гомес, с които разликата можеше още да се увеличи.

След центриране от корнер в наказателното поле на Селтик в 34-та минута, Иван Ракитич стреля от воле, но защитник на гостите успя да изчисти от голлинията.
Неймар изскочи сам срещу Де Врийс в 35-та минута, но вратарят успя да спаси удара на бразилеца.

След почивката домакините окончателно се развихриха. Неймар вкара третия гол в мача в 50-та минута, когато от свободен удар от около 20 метра, изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Де Врийс.

Барселона отбеляза четвърти гол в 59-та минута, когато Неймар подаде към появилия се от пейката Андрес Иниеста, който засече топката от въздуха и я изпрати под напречната греда за 4:0.

Веднага след това Лионел Меси оформи своя хеттрик, когато получи пас от Луис Суарес. Аржентинецът вкара на празна врата и направи резултата 5:0.

До края имаше време и Суарес да се разпише, при това на два пъти. В 75-та минута  Неймар подаде към уругваеца, който овладя топката на гърди, след което се завъртя и от воле разстреля Де Врийс. Асистенцията бе четвърта за бразилеца в двубоя. 

Резилът за Селтик стана окончателен малко преди края. Първо Меси удари греда, но след това елиминира Гамбоа и намери Суарес, който нямаше как да пропусне. 

Така шотландците регистрираха най-тежката си загуба в Европа, след като предишната бе с 1:6 отново от Барса през 2013. Рекордното им поражение изобщо също можеше да бъде надминато, но все пак остава с 0:8 от Мъдъруел през 1930-а година. 

Барселона – Селтик    7:0

1:0    Меси 3
2:0    Меси 27
3:0    Неймар 50
4:0    Иниеста 59
5:0    Меси 60
6:0    Суарес 75
7:0    Суарес 88

Барселона: Тер Стеген, Сержи Роберто, Пике, Юмтити, Алба, Ракитич (46 Иниеста), Бускетс (61 Рафиня), Андре Гомес, Меси, Суарес, Неймар
Селтик: Де Врийс, Гамбоа, Лустиг, Туре, Святченко (68 О’Конъл), Тиърни, Робъртс (68 Армстронг), Браун, Битон (76 Макгрегър), Синклеър, Дембеле