Барселона не успя да се възползва от домакинската издънка на Реал Мадрид и на свой ред завърши 1:1 - у дома срещу “Ноу Камп”. Това обаче не бе най-голямата беда за тима на Луис Енрике. В началото на второто полувреме Лионел Меси и Серхио Бускетс получиха контузии и бяха заменени. Ян Облак пък обезсърчи Неймар и Луис Суарес със спасяванията си. 

А всичко започна обнадеждаващо за Барса, след като до почивката каталунците водеха с гол на Иван Ракитич. Малко след напускането на Меси Анхел Корея се появи в игра, а минута по-късно изравни. До края Барса натискаше но нов гол така и не падна. 

С това равенство Барселона е на третото място с 10 точки, а лидер е Реал Мадрид с 13. Атлетико е четвърти с 9. 

Барселона започна много добре срещата и още в 14-та минута Лео Меси тества качествата на Ян Облак, който се справи на висота. Гостите отговориха с пропуски на Караско и Гризман. 

До края на първата част се играеше пред вратата на “дюшекчиите”, но Иниеста и Луис Суарес нямаха късмет пред гола. Удар на Неймар в 36-та минута пък мина на сантиметри от гредата. Така се стигна до 41-та минута, когато Иниеста проби в полето на Атлетико и прати топката на главата на Ракитич. За хърватина остана по-лесното - да насочи кълбото в мрежата - 1:0. 

Втората част започна с хубаво спасяване на Тер Стеген след удар на Гризман. Меси и Суарес върнаха напрежението пред вратата на Атлетико в следващата атака, а след още една минута Гризман отново стреля, но над гредата. 

Бедите за Барса започнаха след това. В 59-та минута Лео Меси се контузи и беше заменен от Арда Туран. Секунди по-късно на терена се появи Анхел Корея, който с едно от първите си докосвания направи 1:1. В 61-та минута защитата на Барса заспа при бързо изпълнение на свободен удар, Торес подаде към Корея, който напредна, възползва се от подхлъзването на Масчерано и с хубав удар по тревата изравни. Това беше седми гол за Корея за Атлетико в Ла Лига - всичките като резерва. 

В 65-та минута Неймар бе близо до това да вкара втори гол за каталунците,но Облак се отчете с поредното блестящо спасяване. До края на срещата тимът на Луис Енрике опита всичко, за да стигне до победата. Суарес подаде хубав пас към Неймар в 74-та минута, но бразилецът би над гредата. В следващата атака Савич спря шут на Неймар. 

В 79-та минута много активният Неймар отново проби през центъра на защитата на “дюшекчиите” и стреля с левия крак. Облак обаче отново бе на висота. 

Жерар Пике също се виждаше герой за Барса в 83-та минута. Защитникът засече с глава центриране на Неймар от свободен удар и насочи топката към далечната греда. Облак и защитниците пред него гледаха безучастно, но топката не пожела да влезе в мрежата. Малко след това и Жорди Алба нямаше късмет пред гола. 

Диего Годин пък можеше да довърши домакините в 88-та минута, когато стреля с глава след центриране от свободен удар, но Тер Стеген изби. 

Барселона - Атлетико Мадрид 1:1 

1:0 Иван Ракитич 41'

1:1 Анхел Корея 61’

Барселона: Тер Стеген, Роберто, Пике, Масчерано, Алба, Иниеста, Ракитич, Бускетс (51 - Гомес), Неймар, Меси (59 - Арда), Суарес

Атлетико Мадрид: Облак, Хуанфран, Годин, Савич, Фелипе Луис, Коке, Габи, Саул (60 - Торес), Гризман, Гамейро (60 - Корея), Караско (73 - Партей)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/FUXLCsYuU9Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>