Спортинг Хихон – Барселона, мач от 23-ия кръг на Примера дивисион; стадион „Ел Молиньон”, 21,00 часа, българско време.

Твърде е вероятно победната серия на Барселона да продължи, въпреки предстоящия мач с Арсенал от Шампионската лига.

СПОРТИНГ ХИХОН

Групата за мача: Хуан Пабло, Куеяр, Ривера, Диего Кастро, Егурен, Састре, Де ла Куевас, Ботиа, Хосе Анхел, Барал, Ернандес, Ново, Сангой, Кармело, Моран, Билич, Айосе, Серхио Алварес

Наказани: Грегори, Лора
Контузен Хави Повес
Под въпрос Егурен

Вероятен състав: Хуан Пабло, Канея, Ботиа, Ернандес, Кастро, Састре, Ривера, Моран, Матабуена, Де лас Куевас, Барал

БАРСЕЛОНА

Групата за мача: Валдес, Пинто; Адриано, Пике, Дани Алвеш, Абидал, Максуел, Бускетс, Шави, Иниеста, Масчерано, Кейта, Афелай, Меси, Педро, Вия, Боян

Контузени: Пуйол, Жефрен

Вероятен състав: Валдес, Дани Алвеш, Пике, Абидал, Максуел, Бускетс, Шави, Иниеста, Педро, Меси, Вия

ПРОГНОЗА НА GOL.BG

След 16 поредни победи в първенството Барселона едва ли ще спре серията си точно в Хихон срещу местния Спортинг.

Каталунците газят всичко по пътя си и въпреки предстоящия мач с Арсенал от Шампионската лига, едва ли ще пропуснат да запазят преднината си пред Реал в класирането.

Карлес Пуйол пропуска мача поради контузия и отново ще бъде заменен от Ерик Абидал в центъра на отбраната. В тима на шампионите не се очакват промени, като най-големите звезди вероятно ще бъдат на терена.

Хората на Пеп Гуардиола спечелиха всичките си 10 гостувания от началото на сезона, така че новините за Спортинг не са добри. Домакините имат нужда от точки, тъй като само с точка над зоната на изпадащите.

Те обаче са в сравнително добра форма, защото загубиха само веднъж в последните 5 двубоя, като спечелиха 3 от тях. Те победиха и в последните си 2 домакинства, но пък имат само 4 победи в срещи у дома от началото на сезона.

Барса спечели последните 8 сблъсъка между съперниците и не е губил точки срещу Хихон от 1996 година, когато двубоят завърши 0:0.

Резултат: Спорниг Хихон – Барселона 0:3