Ако хвърлите един поглед върху профила в Туитър на Луис Енрике, по нищо няма да разберете, че той се занимава с футбол. И по нищо не личи, че е треньор на голям отбор като Барселона, че всеки ден е заедно с Меси, Неймар, Луис Суарес, с които спечели всички възможни клубни трофеи в последните 2 години. 

Защото страстта на 46-годишния Лучо днес не е футболът, а колоезденето. В социалната мрежа той следва само 102 души. И сред тях липсват неговите звездни възпитаници или пък някои други футболисти, но пък за сметка на това Луис Енрике не изпуска нищо свързано с 3-кратния победител в Тур дьо Франс Крис Фруум, Фабиан Канчелара и маунтинбайк звездата Хосе Антонио Ермида. 

Не може да се пропусне, че треньорът на Барса е и заклет фен на испанския колоездачен тим Movistar, като през май побърза да се похвали, че е прекарал един ден с тях по време на Джиро д'Италия. "Мувистар Тим. Истински звезди. Благодаря ви!", написа тогава фенът Лучо в профила си.

Но страстта на бившия футболист не се изразява само в това да бъде фен на известните колоездачи и на колоезденето като цяло, пише "7 дни спорт". Той го и практикува съвсем активно във времето, когато е свободен да тренира Меси, Неймар, Суарес и компания. 

Заедно с помощника си в Барса Еусебио Унсуе Лучо си има цяла групичка приятели, с която при всяка удобна възможност се събират и навъртат в яко темпо стотици километри на ден, а след това не пропуска да сподели подвизите в профила си, било то чрез снимки или видео. 

Наскоро се похвали и с ново колело на немската фирма Canyon, която оборудва любимците му от Movistar Алехандро Валверде и Найро Кинтана. От профила му става ясно, че велосипедите му са няколко (със сигурност може да си ги позволи) - както шосейни, така и планински. И той в действителност не кара само по шосе, а често се пуска по чукарите из Каталуня. 

Местният в. "Спорт" докопа информация как през март, непосредствено след един разгром с 6:0 на Барса срещу Хетафе, Лучо инкогнито се пусна в 50-километровото любителско крос-кънтри състезание 5 Pics de Begues. И не просто участва, ами завърши на 18-о място от 800 участници.