Централният бранител на Барселона Жерард Пике е най-често използваният футболист на тима от началото на сезона, показва статистиката.

Любимият на певицата Шакира практически е несменяем титуляр и е изиграл 630 минути. Зад него са Серхио Бускетс (612 минути), Луис Суарес (602 минути), контузеният в момента Лионел Меси (595 минути) и Арда Туран (557 минути).

Както е известно, наставникът на испанския шампион Луис Енрике е твърдо решен през този сезон да прави чести ротации, за да държи играчите си свежи до края на сезона. Така той иска да избегне невероятния срив от края на изминалата кампания.

Каталунският Бекенбауер, или "Пикенбауер", както го наричат в Барселона, почти не познава ротацията. Осебон в момента Жерард е жизненоважен, когато Самеюл Юмтити има контузия в коляното. Пике пропусна само два мача - срещу Севиля за Суперкупата на Испания и срещу Алавес.

В същото време 29-годишният Пике загатна, че ще завърши кариерата си в САЩ: "Чета, че Мейджър сокър лигата е на седмо място в света по отношение на посещаемостта. Феновете полудяват по футбола в Щатите и за мен това ще е интересна опция след време".