Борусия Мьонхенгладбах – Барселона, среща от Група С на Шампионската лига, стадион „Борусия Парк“, 21:45 часа българско време.

Групата на Барселона:

Вратари: Тер Стеген, Силесен, Масип
Защитници: Пике, Масчерано, Матийо, Роберто, Алба, Дин, Видал
Полузащитници: Иниеста, Бускетс, Ракитич, Рафиня, Арда, Денис Суарес, Гомеш
Нападатели: Луис Суарес, Неймар, Алкасер
Контузени: Юмтити, Меси

 

 

Прогнозата на Gol.bg:

Барселона може да е без голямата си звезда Лионел Меси, но треньорът на тима Луис Енрике едва ли може да се оплаче от липса на опции в атаката си. Луис Суарес, Неймар, Иван Ракитич, Арда Туран и Андрес Иниеста са в групата на каталунците. Барса води в Група С след ударното 7:0 срещу Селтик на старта.

Борусия Мьонхенгладбах пък бе разбит с 0:4 в гостуването си на Манчестър Сити, но това не попречи на ръководството на клуба да удължи договора на треньора Андре Шуберт до 2019 година.

„Доволни сме, че ще играем срещу един от най-добрите отбори в света и е още по-хубаво, че те ни гостуват. Ние обаче не сме фенове на Барселона и не искаме да играем поддържаща роля. Ще дадем всичко от себе си, за да изиграем един специален мач“, заяви защитникът Оскар Венд.

Очаква се в състава на Барса да се завърнат Ракитич, Иниеста, Алба и Масчерано, които почиваха през уикенда. Твърдо аут е контузеният Лионел Меси.

„Имам различен тип играчи, които и дават различни опции. Така че избирам подходящите според противника. Ще дам шанс на тези, за които съм сигурен, че ще ни помогнат за мача с Борусия“, заяви треньорът на Барса.

Нападателят на германците Рафаел се завръща от контузия, докато Махмуд Дахуд също ще бъде на разположение на треньора си, след като записа участие в последния мач на тима си срещу Инголщад.

Резултат: 1:2