Наставникът на Барселона Луис Енрике подчерта след победата с 2:1 над Борусия Мьонхенгладбах, че избраната от него стратегия на почивката е довела до сладкия обрат.

"Ние доминирахме през първото полувреме и създадохме няколко добри положения. След почивката не стигнахме до много възможности, но като цяло победата ни е заслужена", сподели Енрике.

"Мьонхенгладбах не игра по начина, както го прави по принцип, а вместо това стоеше дълбоко в своята половина и се защитаваха с 11 души. Очаквахме да ни поставят под напрежение, но те не го сториха. Ние обаче сме свикнали да играем срещу ултра-дефанзивни отбори."

"Повечето отбори променят тактиката си, когато ни срещнат. Ние имахме три или четири положения, но те ни хванаха на контраатака - нещо, в което са добри. Борусия игра с петима в защита и две дефанзивни крила."

"Ние отговорихме добре след паузата, сменяйки местата на някои футболисти и нашата стратегия ни помогна да победим. Свършихме чудесна работа през второто полувреме. Стратегията ни беше ключът към успеха."

"Рафиня и Арда са ясните примери защо ние се нуждаем от всички играчи, без значение дали започват като титуляри, или се включват през второто полувреме. Борусия не е губил у дома от много време, но победата ни е заслужена заради здравия труд, който положиха моите момчета."

"Пике игра добре, но това важи за целия отбор. Той винаги играе добре и жизненоважен играч за нас, ключов елемент в отбора. В дефанзивен план е брилянтен, а в атака е чудесен, когато трябва да завърши."

"Човек се учи от всеки мач, без значение от резултата. Винаги има какво да подобряваш. Всички мои играчи бяха много уверени снощи и аз съм много доволен от тяхното представяне. Няма какво да се лъжем - целта ни е да спечелим групата. Но сме наясно, че ще бъде трудно", добави Енрике.